More creationsfour level residence in N. Penteli

The four levels of the house are interconnected with a specially designed staircase constructed from exposed concrete, ending to the attic with the large skylights.

In many spaces, wallpapers have been used, while in the playroom a painting of Almudena Cuesta Ruiz, was recreated for wallpaper by the artist herself.

Special care has been taken to reduce the carbon footprint of the house with the extended use of led and compact fluorescent lighting, a slow combustion energy saving fireplace in the living room, low emissivity glass panels on the roof skylights, while in all areas a floor heating system has been installed.

The house was published on “Οikia & Δiakosmisi” magazine, volume 138 may 2012.

living room with fireplace the exposed concrete staircase from the entrance dining table
- the slow combustion energy saving fireplace with hidden air vents The dining table and the staircase on the right
- - staircase constructed from exposed concrete
- playroom with Almudena Cuesta Ruiz's wallpaper playroom with Almudena Cuesta Ruiz's wallpaper
- - -
view of the staircase from the balcony master bedroom with wallpaper -
- - the attic with the large skylights
the study in the attic - view of the attic
© design36 2019 All Rights Reserved     home     terms of use     contact us
website by theratron