Περισσότερες δημιουργίεςέκθεση/εργαστήριo jam pedals στα Πετράλωνα

Στο νέο εργαστήριο/έκθεση της εταιρίας JAM PEDALS στα Πετράλωνα, η μελέτη μας είχε βασικό στόχο τον συνδυασμό επτά διαφορετικών λειτουργιών μέσα στον ίδιο χώρο. Για να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες στέγασης επιλέχθηκε ένας ενιαίος, διώροφος, διαμπερής χώρος που προήλθε από τη σύνδεση δυο ξεχωριστών καταστημάτων με κοινό πατάρι. Τον βασικό άξονα της μελέτης αποτέλεσε η έκθεση, το εργαστήριο συναρμολόγησης , το γραφείο και το εργαστήριο ζωγραφικής.

Διατηρώντας μια κοινή αισθητική μονοχρωμίας, τονίσαμε την ενοποίηση όλων των επιμέρους δραστηριοτήτων της επιχείρησης. Για τα μεταλλικά στοιχεία του κτηρίου (στηθαία, κλιμακοστάσιο, σωληνώσεις) επιλέχθηκε μια έντονη λάϊμ απόχρωση που έρχεται σε αντίθεση με τους ουδέτερους τόνους των τοίχων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ενιαίο τοίχο της έκθεσης, με την επέμβαση του καλλιτέχνη και συνεργάτη Κωστή Βήχου, ο οποίος, σε συνεργασία με την ομάδα των JAM pedals, υλοποίησε το ζωγραφικό θέμα περιγράφοντας εύστοχα το ύφος της εταιρίας και των προϊόντων της. Ο χώρος της έκθεσης περιλαμβάνει ακόμη τον θάλαμο των δοκιμών και ποιοτικού ελέγχου καθώς και μια περιορισμένη υπερυψωμένη σκηνή για την φιλοξενία μικρών μουσικών παραστάσεων και σεμιναρίων. Ο υπόλοιπος ισόγειος χώρος φιλοξενεί το εργαστήριο συναρμολόγησης και τον απομονωμένο θάλαμο ειδικών εργασιών.

Η περιστροφική μεταλλική σκάλα οδηγεί από τον χώρο της έκθεσης στον όροφο, ο οποίος με τους δυο εξώστες του διατηρεί άμεση οπτική επαφή με τους χώρους του ισογείου. Εκεί οργανώθηκε το γραφείο και το καλλιτεχνικό εργαστήριο όπου γίνεται το στυλιζάρισμα των προϊόντων.

Όπως σε όλες τις μελέτες μας, ειδική μέριμνα δόθηκε στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με την εγκατάσταση σύγχρονης θερμομόνωσης στην οροφή και τους τοίχους ενώ τα κρύσταλλα του κτηρίου καλύφθηκαν με μονωτικές μεμβράνες χαμηλής εκπομπής θερμότητας (low-e) και όλοι οι λαμπτήρες είναι τεχνολογίας LED.

- - _
- - -
- - -
- - -
- - -
- ο θάλαμος δοκιμών και ποιοτικού ελέγχου ο απομονωμένος θάλαμος ειδικών εργασιών
© design36 2023 All Rights Reserved     αρχική     όροι χρήσης     επικοινωνία
website by theratron